Koeling – Horeca Koeling – Koelcel Te Koop

Koelen met een warmtepomp of koelcel

Als koeling heeft iedere woning eigenlijk al een warmtepomp in huis, namelijk de koelkast. Een warmtepomp kan ook als koeling van de woning gebruikt worden. Naast koeling kunnen warmtepompen ook ruimtes verwarmen. Daarenboven heeft het zelfs een luchtzuiverend effect, zodat u het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat hebt.

Passieve en actieve warmtepomp koeling

Passieve warmtepomp koeling

Passieve warmtepomp koeling is van toepassing bij geothermische warmtepompen en grond-water warmtepompen. In de zomer worden deze warmtepompen aangewend voor een natuurlijke koeling van de woning. Hierbij wordt beroep gedaan op de koelte die opgeslagen is de bodem van de grond. De compressor die anders wordt gebruikt om warmte te produceren wordt uitgeschakeld. Enkel de circulatiepomp verbruikt elektriciteit om het koele water door buizensysteem te pompen. Met dit systeem kan de temperatuur met 2 – 4°C worden verlaagd.

De warmte in de woning wordt op zijn beurt afgevoerd naar de grond en dit systeem herhaalt zich continu. Dit temperatuur van de bodem stijgt hierdoor wat een hoger rendement oplevert voor het volgende seizoen.

Actieve warmtepomp koeling

Lucht-lucht warmtepompen en lucht-water warmtepompen hebben een koelende functie wanneer hun werking wordt omgekeerd. In de zomer stroomt de aanwezige koelvloeistof in het circuit in de andere richting. De aanvankelijke verdamper fungeert nu als condensor die de opgenomen warmte uit de woning aan de buitenlucht afgeeft.

Deze actieve warmtepomp koeling is efficiënter dan een traditionele airconditioner, vanwege het lagere energieverbruik. Toch is deze techniek ecologisch minder interessant dan passieve koeling.

Horeca koeling

In de horeca hebt u behoefte aan koeling op maat. A-Aircool specialiseert in horeca koeling standaard of maatwerk. Bij ons kan u terecht voor koelcellen, vriescellen, koelinstallaties en frigobouw voor in de horeca of industrie.

Onze horeca koeling voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften, inclusief antislip en noodgrendel aan de binnenzijde. Vraag advies aan een expert voor een offerte op maat horeca koeling.

Koelcel te koop?

Bent u op zoek naar een koelcel te koop? A-Aircool biedt efficiënte koelsystemen en koelcellen op maat aan. Onze totaaloplossingen laat toe om met zowel kleine als grote ondernemingen te werken.

U kan onze koelinstallaties terugvinden bij diverse bedrijven en instanties zoals Ethias, Erasmusziekenhuis, NMBS, Khlim,… (ontdek hier meer referenties).

Wilt u meer info of een gratis offerte ontvangen voor koeling op maat? Vraag professioneel advies aan A-Aircool mb.t. koeling en horeca koeling.  

Klantenervaringen

Lees meer ervaringen