Airco kopen

Airco kopen – Airco installateur

 

mitsubishi airco kopenWilt u een airco kopen? Met de zomers die steeds warmer worden is airconditioning zeker geen overbodige luxe meer. Wij vertellen u alvast graag wat meer over airconditioning en de mogelijkheden. Bij A-Aircool kunt u nu ook terecht voor de professionele airco installatie van de merken Mitsubishi en Daikin.

Wat is een airco?

Veel mensen denken dat airconditioning of airco enkel afkoelt, maar het kan de lucht ook verwarmen. Verder zorgt airco ook voor ontvochtiging en wordt de lucht gefilterd. Een airco draagt dus een stevig steentje bij aan een comfortabel binnenklimaat. Vandaag de dag zijn er zelfs mensen die afscheid nemen van hun centrale verwarming en overstappen op airconditioning. Airco’s kunnen op heel veel plekken voorkomen. Er zijn heel wat merken van airco’s op markt, denk maar aan Daikin en Mitsubishi.
 

Hoe werkt een airco?

Elke airco bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Wil u koelen, dan haalt het binnendeel de warmte uit de lucht en geeft het buitendeel de overtollige warmte af. Bij verwarmen werkt dit net andersom. Het koudemiddel in de airco zorgt ervoor dat de overtollige warmte of koeling wordt getransporteerd. Ongeacht of u over een LG, Gree of Mitsubishi beschikt, de werking zit gelijkaardig in elkaar.

Als we het wat technischer maken dan zien we dat een vloeibaar koudemiddel door een expansieventiel wordt verruimt. Dit koudemiddel onttrekt warmte uit de lucht en wordt gasvormig, waarna een compressor het gasvormige koudemiddel comprimeert naar hoge druk. Vervolgens wordt de warmte in het koudemiddel afgegeven aan de omgeving en wordt het gasvormige koudemiddel weer vloeibaar in de condensor.

 

De opbouw, realisatie en afwerking verloopt bijzonder vlot. Voor een pergola zonder glazen schuifdeuren is dit slechts één werkdag en voor een pergola met glazen schuifdeuren is dit gemiddeld 2,5 dagen. Hierdoor kunt u al snel het ganse jaar door profiteren van de meerwaarde en extra functionaliteit van deze ruimte aan uw woning.

Waarom kiezen mensen voor een airco?

Het plaatsen van een Daikin of Mitsubishi airco heeft heel wat voordelen:

 • Een airco zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen. Met de klimaatopwarming krijgen we er steeds meer dus investeren in een airco is zeker en vast de moeite.
 • In de winter of op koude avonden kunt u met een airco uw ruimte verwarmen.
 • Vocht wordt onttrokken aan de lucht, waardoor u over schonere en gezondere lucht beschikt.
 • De lucht wordt ook nog eens gefilterd.
 • U bespaart fiks op uw energierekening.

 

Welke airco’s zijn er?

Er zijn verschillende types airconditioning. Wij geven u alvast een overzicht van de mogelijkheden en een korte uitleg over de verschillende types airco’s.

Split airco

Bij deze airco bestaat de airconditioning uit twee delen die niet verplaatst kunne worden. Een binnendeel dat in uw kamer voor de gewenste temperatuur zorgt en een buitendeel dat dient als motor. De geluidshinder bij dit systeem is beperkt, maar qua mobiliteit bent u beperkt. Heel wat mensen opteren voor dit model in hun woonkamer.

Multi split airco

In principe is de werking hetzelfde als hierboven, maar er kunnen verschillende binnenunits op de buitenunit geplaatst worden. Zo geniet u in meerdere ruimtes van de airco.

Mobiele airco & airco zonder buitenunit (mono)

Wenst u enkel te koelen in de zomer en/of uw airco te verplaatsen, dan is een mobiele airco een optie. Vaak is deze oplossing een stuk voordeliger. Let wel, een mobiele airco koelt vaak minder goed dan andere oplossingen. Toch een vaste oplossing? Een airco zonder buitenunit kan ook perfect. Deze monoblock airco wordt rechtstreeks op een buitenmuur geplaatst en heeft dus geen afzonderlijke unit nodig. Er zijn enkel twee roosters. Het spreekt voor zich dat dit het plaatsen makkelijker maakt en de kosten drukt. Vaak maken deze airco’s wel net iets meer geluid, dus in de slaapkamer is dit niet aangewezen.

VRF-systeem

Ziet u het grootser of wilt u in uw bedrijf airco, dan is en VRF-systeem mogelijk. Dit is een compleet klimaatsysteem dat zowel kan koelen als verwarmen. Gelijktijdig de ene ruimte koelen en een andere verwarmen is perfect mogelijk.

Mitsubishi-airco

Hoe kiest u uw airco?

Daikin of Mitsubishi, vandaag maken ze geen slechte airco’s meer. Maar hoe bepaalt u nu welke airco aan uw verwachtingen voldoet?

Wel, met de volgende tips maakt u een weloverwogen keuze:

 • Denk na over de plaatsing van uw airco
  Afhankelijk van de ruimte moet uw airconditioning aan andere eisen voldoen. Zo is het bijvoorbeeld in de slaapkamer wel belangrijk dat uw airco stil is. Goed uitzoeken is de boodschap.
 • Kies het juiste koelvermogen
  De oppervlakte van de ruimte die u wil koelen bepaalt voor een groot stuk de keuze. Veel ruimte vraagt om een stevig vermogen. Informeer u grondig bij een specialist welk vermogen u nodig heeft om goed te koelen.

 

Bereken het vermogen dat u nodig heeft

Airco’s beschikken over een vermogen. Het vermogen dat u nodig heeft hangt af van de ruimte, het aantal ramen, de isolatie en tal van omgevingsfactoren. Een te zwaar of te licht toestel zal niet optimaal functioneren. Zo verbruikt u meer of zal uw toestel sneller slijten.

Een professional berekent altijd het nodige vermogen.

2 geweldige merken van airco’s in ons aanbod

Merk 1 l Daikin

daikin airconditioningDit merk van airconditioning is bij het grote publiek zeer gekend. Met deze airco’s schept u een gezond leefklimaat. Deze airco’s kunne voor zowel residentieel als commercieel gebruik ingezet worden en bieden heel veel waarde voor hun geld. Daikin is actief in meer dan 200 landen, heeft een zeer ruim en kwalitatief gamma en telt heel wat tevreden klanten. Kwaliteit en duurzaamheid zijn dan ook belangrijke doelstellingen van deze fabrikant. Deze Japanse fabrikant staat garant voor airconditionings voorzien van de laatste technologische snufjes die jaren meegaan.
 
 
Merk 2 l Mitsubishi Electric

Mitsubishi-Electric-Airco-300x123Mitsubishi staat al jaren garant voor kwalitatieve airco’s. Het is de wereldleider op het vlak van airconditionings en is dan ook toonaangevend. Deze Japanse fabrikant levert toptechnologie die wereldwijd in alle omstandigheden perfect functioneren. Prijs-kwaliteit bestaan er geen betere toestellen. Het aanbod aan airco’s is enorm en voor elke situatie heeft Mitsubishi een oplossing. Dit voor zowel residentieel als commercieel gebruik.

Laat uw airco installeren door airco installateur A-Aircool

Airco kopen? Voor een een airco installatie van de merken Mitusibishi en Daikin rekent u op airco installateur A-Aircool.

Wilt u meer info of een gratis prijsofferte ontvangen voor een airco kopen? Contacteer ons voor een eerlijke Daikin airco- of Mitsubishi airco .