Koelcellen – Koelsystemen

Koelcellen koelsystemen
 
 
Koelsystemen onder de vorm van koelcellen zijn uiteenlopend toepasbaar in diverse sectoren. Niet alleen de voedingsindustrie, maar ook de zorgsector, de chemie en farmacie, de horeca,… implementeren vaak koelcellen om hun ruimtes en goederen koel te houden en te bewaren.

Vraag advies aan koeltechnieker A-Aircool over de installatie van koelcellen.
 
 

Wat is belangrijk voor de correcte werking van een koelcel?

De isolatie van een koelcel dient zo veel mogelijk van vocht gevrijwaard te worden. Koeltechnieker A-Aircool er voor dat onze koelcellen dan ook steeds zo goed mogelijk zijn geïsoleerd. Gebeurt dit niet voldoende, dan verliest de koelcel aan rendement en ontstaat er al vlug vocht- en ijsvorming.

Ook de afsluiting van de deuren speelt een voorname rol bij de optimale werking van een koelcel. We stemmen de grootte en het type van de deur steeds zo goed mogelijk af op de koelcel zelf, om een optimaal rendement te kunnen handhaven.

Waar plaats ik een koelcel het best?

Koelcellen kunnen zowel binnen in een gebouw als buiten op een terrein geplaatst wprden. Wanneer u een koelcel binnen plaatst, heeft u een bijkomend voordeel. Koelcellen binnen hebben een extra isolerende factor via de muren van het gebouw waar ze in staan. In de buitenlucht zijn ze nog iets meer onderhevig aan warmteschommelingen en weersomstandigheden.

Uiteraard bieden beide koelsystemen dezelfde mogelijkheden. Het verschil zal vooral te vinden zijn in de isolatiepanelen, de deuren en de gehele afwerking. Deze worden ook deels bepaald door de plaats van de koelcellen zelf.

Een koelcel die buiten wordt geplaatst zal robuuster zijn en meer bescherming nodig hebben qua bekisting dan een vriescel voor binnen.

Een standaard koelcel? Dat kan ook!

Wij hebben ook tal van koelcellen onder de vorm van koelsystemen voor gebruik binnen. Koelcellen in kastformaat zijn een ideale oplossing voor onder meer horecazaken, grootkeukens, farmaceutische bedrijven, in de apotheek van ziekenhuizen,…

Koelcellen – koelsystemen kiezen?

Maak een afspraak met de A-Aircool koeltechnieker en bekijk ons ruime aanbod koelcellen en koelsystemen.

Wilt u meer info of een gratis offerte ontvangen voor een koelcel of koelsysteem? Vraag advies aan koeltechnieker A-Aircool over installatie van koelsystemen en koelcellen. 

Klantenervaringen

Lees meer ervaringen