Vriescellen – Vriesinstallaties

Vriescellen A-Aircool
 
Vriesinstallaties onder de vorm van vriescellen bieden heel wat mogelijkheden in diverse sectoren. Niet alleen de voedingsindustrie, maar ook de zorgsector, de chemie en farmacie, de horeca,… maken vaak gebruik van vriescellen om hun materiaal te bewaren en bevroren te houden.

Vraag advies aan de A-Aircool experts over installatie van vriescellen.
 
 

Wat is belangrijk voor de goede werking van een vriescel?

De isolatie van een vriesinstallatie dient zo veel mogelijk van vocht gevrijwaard te worden. Wij zorgen er voor dat onze vriescellen dan ook steeds zo goed mogelijk zijn geïsoleerd. Gebeurt dit niet voldoende, dan verliest de vriescel aan rendement en ontstaat er al vlug ijsvorming.

Ook de deuren spelen een belangrijke rol bij de optimale werking van een vriescel. We stemmen de grootte en het type van de deur steeds zo goed mogelijk af op de vriescel zelf, teneinde een optimaal rendement te garanderen.

Waar plaats ik een vriescel het best?

Een vriescel kan zowel binnen in een gebouw als buiten op een terrein staan. Wanneer u een vriescel binnen plaatst, heeft u een bijkomend voordeel. Vriescellen binnen hebben een extra isolerende factor via de muren van het gebouw waar ze in staan. In de buitenlucht zijn ze nog iets meer onderhevig aan warmteschommelingen en weersomstandigheden.

Uiteraard bieden beiden systemen vriescellen dezelfde mogelijkheden. Het verschil zal vooral te vinden zijn in de isolatiepanelen, de deuren en de gehele afwerking. Deze worden ook deels bepaald door de plaats van de vriescellen zelf.

Een vriescel die buiten wordt geplaatst zal robuuster zijn en meer bescherming nodig hebben qua bekisting dan een vriescel voor binnen.

Een standaard meubel vriescel? Dat kan ook!

Wij hebben ook tal van vriescellen onder de vorm van meubels voor binnen gebruik. Vriescellen in kastformaat zijn een ideale oplossing voor onder meer horecazaken, grootkeukens, farmaceutische bedrijven, in de apotheek van ziekenhuizen,…

IJsblokjesmachines voor horecazaken vallen ook onder deze categorie toestellen.

Vriescelmeubels kiezen?

Maak een afspraak met de A-Aircool expert en bekijk ons ruime aanbod vriescellen.

Wilt u meer info of een gratis offerte ontvangen voor een vriescel of vriesinstallatie? Vraag advies aan de A-Aircool experts over installatie van vriescellen en vriesinstallaties. 

Klantenervaringen

Lees meer ervaringen