Warmtepomp Limburg

Warmtepomp LimburgEen warmtepomp in Limburg laten plaatsen door een Limburgse warmtepomp installateur met meer dan 31 jaar ervaring? A-Aircool is de specialist die u zocht! Vertrouw op deze installateur om alle soorten warmtepompen in Limburg te installeren.

Vraag hier uw offerte aan voor een warmtepomp installatie te Limburg.
 
 

Een warmtepomp om te koelen en verwarmen

Wist u dat u met een warmtepomp zowel kan koelen als verwarmen? De warmtepomp ontneemt immers warmte uit de omgeving en zet deze via een warmtewisselaar om in energie. Deze energie kan dan aangewend worden om te verwarmen of te koelen.

In de winter zorgt de aansluiting van de warmtepomp op de centrale verwarming als ondersteuning voor het creëren van extra warmte en voor toevoer naar de vloerverwarming. Een verwarming op warmtepomp kan dus perfect de reeds aanwezige centrale verwarming op aardgas, stookolie of hout vervangen.

Maar niet enkel om te verwarmen, ook dus om in koeling voorzien, of dienst doende als airco, kan een warmtepomp nuttig zijn. In de zomer wordt het systeem omgekeerd. Uw warmtepomp staat dan niet alleen in voor de productie van warmwater, maar wel voor verkoeling van ruimtes. Op dit moment schakelt u de warmtepomp dan in als airco.

Fiscale voordelen en terugverdientijd?

Voor vele energiebesparende investeringen, en dus ook voor warmtepompen kan u subsidies aanvragen. Daarnaast geeft een warmtepomp installatie ook recht op een fiscaal voordeel. Doorgaans kan u hierdoor tot 40% van de totale investering (inclusief BTW) recupereren via het belastingvoordeel.

De terugverdientijd van een warmtepomp is onderhevig aan een aantal factoren. De installatie op zich vergt al de nodige vakkennis. Daarenboven zijn dit type installaties nog rendabeler wanneer u optimaal gebruik maakt van de natuurlijke koelfunctie benut.

Als u dit allemaal in acht neemt, alle denkbare subsidies aanvraagt, de besparing op uw maandelijkse energiefactuur en het fiscaal voordeel samenvoegt, hebt u uw warmtepomp in geen tijd terugverdiend!

Welke varianten warmtepompen in Limburg en omstreken?

De lucht-lucht warmtepomp:
Een buitenunit neemt omgevingslucht op en zet deze om in energie.

De lucht-water warmtepomp:
Een buitenunit en een boiler die perfect zijn voor uw centrale verwarming en productie van sanitair warm water, en zelfs koeling.

De water-water warmtepomp:
Via een putboring halen we milieuvriendelijke warmte uit oppervlaktewater of grondwater en zetten deze om in energie.

Wilt u meer info of een gratis offerte ontvangen voor een warmtepomp te Limburg? Vraag professioneel advies aan het Limburgse A-Aircool over warmtepompen. 

Klantenervaringen

Lees meer ervaringen