Wijnbewaring

Wijnkelder koeling

Beter uw wijn bewaren

Wijnbewaring A-AircoolWijn is sinds eeuwen gekend als een fijn product om van te genieten. Om wijn optimaal te kunnen bewaren, moet u een aantal punten in acht nemen.

Wijnkelder koeling zal u hier gegarandeerd kunnen bij helpen. Wat vooral belangrijk is voor bewaring van wijn: de temperatuur, voldoende vochtigheid en duisternis in een wijnkelder. Koeling zal in de eerste plaats al de constante temperatuur welke wijn nodig heeft kunnen realiseren.

Vraag advies aan de A-Aircool experts over installatie van wijnkelder koeling.
 
 

Bewaring wijn met wijnkelder koeling

Wijnkelder koeling laat toe om naast de gewenste temperatuur ook de ideale vochtigheid na te streven. In sommige wijnkelders is het vrij vochtig, wat de wijnetiketten misschien niet altijd ten goede komt.

Toch is te veel vocht beter dan te weinig of helemaal geen vocht voor het bewaren van wijn. De kurk van een wijnfles heeft namelijk voldoende luchtvochtigheid nodig om het verouderingsproces van de wijn te bevorderen.

Koeling wijnkelder: de bestaande kelder ombouwen

Afhankelijk van de grootte van uw wijnverzameling kiest u zelf voor een wijnkelder koeling of een wijnklimaatkast. Let wel dat u, als u de bestaande kelder wil ombouwen met wijnkelder koeling, sommige andere producten niet langer in deze kelder zal kunnen bewaren. Zo verwijdert u dan best alle producten die een te sterke of onaangename geur kunnen verspreiden.

Wijnkelder koeling in een kelder heeft ook nog andere voordelen. Zo ligt wijn hier ook eerder in een duistere omgeving. Uw wijn is zo ook beter beschermd tegen de schadelijke UV-straling uit het daglicht.

Wijnkelder koeling in klein formaat: kies voor een wijnklimaatkast

Hebt u geen nood aan een grote wijnkelder? Koeling van uw favoriete wijnen kan ook perfect in een wijnklimaatkast. Hier bestaan ook heel wat varianten in die toch wel enige flessen kunnen bewaren.

Wilt u meer info of een gratis offerte ontvangen voor wijnkelder koeling? Vraag advies aan de A-Aircool experts over installatie van wijnkelder koeling.

Klantenervaringen

Lees meer ervaringen