Ontdek de voordelen van een warmtepomp!

Ontdek de voordelen van een warmtepomp!

  • 29 aug Off
voordelen warmtepomp

Voordelen warmtepomp

Voordelen warmtepompDe voordelen van warmtepompen zijn talrijk. De installatie van een warmtepomp geeft u niet enkel een voordeel op uw stookkosten. U ontvangt van de netbeheerder ook een premie voor de installatie.

Je warmtepomp installatie moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Plaatsing van de warmtepomp moet door geregistreerd aannemer gebeuren.
  • Vermelding van een aantal gegevens op de warmtepompfactuur.
  • De warmtepomp moet een EG-kenmerk hebben.
  • De gehele performantie (COP) minstens 4 bedraagt.

 
 

Warmtepomp installatie in nieuwbouw & renovatie

De installatie van een warmtepomp vormt een uitstekend alternatief voor een traditionele verwarmingsinstallatie op stookolie of gas. Voor nieuwbouw zijn alle soorten warmtepompen plaatsbaar, voor renovatieprojecten ligt dat anders. Hier zijn geothermische boringen immers vaak niet mogelijk.

Het lage energieverbruik doet al snel tot 40% besparen op de energiekosten. Er is enkel elektriciteit nodig om de compressor aan te drijven die door drukverhoging de warmte naar een hoge temperatuur opvoert.

Drastisch reductie CO2-uitstoot

Een ander warmtepomp voordeel is de drastische reductie van de CO2-uitstoot. Voor driekwart haalt een warmtepomp energie uit de natuur. Het overige kwart is elektrische energie. Dat zijn indrukwekkende cijfers en je energiefactuur nadrukkelijk doen dalen. Bovendien is het mogelijk om een beroep te doen op premies van de netbeheerder wanneer je een warmtepomp installeert. De stijgende elektriciteitsprijzen maken het een extra aantrekkelijke investering waardoor de terugverdientijd aanzienlijk wordt ingekort.

Bijzonder laag energieverbruik

Een andere voordeel van een warmtepomp is dat een professioneel en correct geïnstalleerde warmtepomp verbruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen met fossiele brandstoffen. Op voorwaarde dat de woning voldoende geïsoleerd is natuurlijk. Bovendien is er aansluiting mogelijk met zonnepanelen voor het opwekken van electricieit en zonnecollectoren voor warm water

Meer informatie nodig over de voordelen van een warmtepomp of een vrijblijvende offerte nodig voor een warmtepomp? Contacteer nu A-Aircool

Wilt u profiteren van de warmtepomp voordelen of een gratis offerte ontvangen voor een warmtepomp installatie? Vraag professioneel advies aan A-Aircool m.b.t warmtepompen. 


Comments are closed.


Klantenervaringen

Lees meer ervaringen